www.pientalonlaatu.fi
Oulun kaupungin rakennusvalvonnan logo

Saavutettavuusseloste

Tämä on Oulun kaupungin rakennusvalvonnan saavutettavuusseloste, joka koskee palvelua www.pientalonlaatu.fi

www.pientalonlaatu.fi-sivuston saavutettavuudesta teetettiin ulkopuolinen asiantuntija-arvio syyskuussa 2020, jonka pohjalta olemme kehittäneet sivuston käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä. Havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia esimerkiksi WebAIM WAVE-, W3C Markup Validation Service- ja AChecker-ohjelmistojen avulla WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tason vaatimusten mukaisesti.

Palvelu on suunnattu pientalorakentajille työkaluksi asuinrakennuksen teknisen laadun ja asuttavuuden tason määrittämiseksi kysymysten avulla. Kysymyksiin vastaaminen edellyttää visuaalista havainnointia rakennuksen erilaisista ratkaisuista, jotta kysymyksiin voidaan vastata.

Vaatimustenmukaisuus
Verkkopalvelu www.pientalonlaatu.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Kysymysten täyttäminen edellyttää Javascript tekniikan sallimista selainohjelmistolta. Osa toiminnoista avautuu perustuen aiempiin vastauksiin ja valintoihin.

Ei saavutettava sisältö
Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Käyttäjät saattavat kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Värikontrasti
Otsikkopalkeissa oleva vaalea tausta ja osassa painikkeista oleva vaalea väritys eivät täytä kontrastivaatimusta. Muilta osin taustan, tekstin ja kuvakkeiden kontrasti täyttää WCAG-standardin.
WCAG 1.4.3, 1.4.11

Kuvien tekstivastineet
Osassa kuvista saattaa puuttua tekstivastineet, tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä.
WCAG 1.1.1

Tiedot ja suhteet
Lomakkeen tai kentän syöttökentässä ei ole kuvausta tai elementin tunnus ei ole yksilöivä ja valintaruudussa ei ole selitettä tai paikallista linkin kohdetta ei ole.
WCAG 1.3.1

Valintaruudun selite
Muutamilla sivulla on pudotusvalikko tai valintaruutu, jolla ei ole selitettä.
WCAG 3.3.2

RTF-tiedostot
Kyselyn tulos voidaan tallettaa RTF-tiedostoksi tiedon mahdollista jatkokäsittelyä varten. Tämän osalta saavutettavuusvaatimukset eivät täyty. Sama tieto on kuitenkin luettavissa ensisijaisesti sivustolla lopputuloksena.
WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2

Näppäimistökohdistimen näkyminen
Kohdistin ei näy kaikkialla siirryttäessä näppäimistön avulla.
WCAG 2.4.7

Saavutettavuusselosteen laatiminen
Tämä seloste on laadittu 13.9.2020.

Palaute ja yhteystiedot
Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi:
Lähetä sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus(at)ouka.fi

Valvontaviranomainen
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Päiväys
Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 23.9.2020