www.pientalonlaatu.fi
Oulun kaupungin rakennusvalvonnan logo
0/31 yht.
1. (0/2)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Rakennuksen lämpövuodot ja ilmatiiveys: Tehdäänkö kaksivaiheinen lämpökuvaus ja tiiviysmittaus (normaalipaineessa ja 50 Pa:n alipaineessa)?
 
 
 
VTJ 
1.00
2
Ulkovaipassa olevat ilmavuodot ja laajat kylmät sisäpinnat altistavat kosteusriskeille. Onko rakennuksen ulkovaipan ilmavuotoluku alle 1 ja olennaiset vuotokohdat korjataan?
 
 
 
VTJ 
1.00
Opastus Tee muistiinpano
2. (0/15)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Suunnitellaanko katon sisäpuolisen vedenpoiston varareitti (ei tarkoita toista kattokaivoa) siten, ettei lammikoituvan veden paino ylitä mitoituslumikuormaa kaivojen tukkeutuessa? (Vastaus on 'Kyllä' myös silloin, jos kattomuodossa on ulkopuolinen vedenpoisto)
 
 
 
ARK 
2.00
2
Onko aluskate tai aluskatteeton vesitiivis kate ulotettu ulkoseinän ulkopuolelle vähintään 25 cm? (Vastaus on 'Kyllä' myös silloin, jos on sisäpuolinen vedenpoisto)
 
 
 
VTJ 
2.00
3
Onko aluskate vesitiivis (myös läpivienneissä) ja kestävyydeltään määräysten mukainen ja käyttöiältään vähintään katteen käyttöiän mittainen? (Jos ei ole aluskatetta, mutta katteen käyttöikä on väh. 20 vuotta, vastaus on "Kyllä")
 
 
 
VTJ 
3.00
4
Onko vesikaton katejärjestelmä testattu (esim. sertifikaatti) kokonaisuus eli ovatko katemateriaali, kiinnikkeet ja katon läpiviennit yhteensopivia ja kohteen kattokaltevuuteen soveltuvia?
 
 
 
ARK 
3.00
5
Onko vesikattoasentajalla merkkikohtainen valtuutus tai sertifiointi?
 
 
 
VTJ 
1.00
6
Onko katteella vähintään 10 vuoden toimivuustakuu?
 
 
 
VTJ 
1.00
7
Onko katon sisäjiirit toteutettu RT-ohjekorttien tai valmistajan kirjallisen ohjeen mukaisesti? (Jos sisäjiirejä ei ole, vastaus on "Kyllä")
 
 
 
VTJ 
3.00
Opastus Tee muistiinpano
3. (0/11)Tallennetaan
 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Järjestetäänkö yläpohjan tuuletus RIL 107-2012?
 
 
 
RAK 
3.00
2
Varmistetaanko yläpohjan katvealueiden (esim. sisäjiirit, piiput ja kattoikkunat) tuuletus?
 
 
 
RAK 
3.00
3
Onko räystäillä ja harjalla tuuletusaukkojen suunniteltu muotoilu ja sijoitus sellainen, ettei lumi tai vesi pääse rakenteiden sisään?
 
 
 
RAK 
3.00
4
Onko seinärakenteella suojaava räystäs, vähintään 500 mm, tai jos ehto ei täyty, onko seinärakenteen kosteuskestävyys osoitettu erillissuunnitelmassa?
 
 
 
ARK 
2.00
Opastus Tee muistiinpano
4. (0/8)Tallennetaan

Jos ei puujulkisivuja, niin ei merkintöjä taulukkoon, siirrytään seuraavaan kohtaan.

 
 
Kyllä
Myöh.
Ei
 
Pisteet
1
Onko julkisivupellitysten muotoilu ja asennus sellainen, että seinärakenteiden tuuletus on mahdollinen eivätkä vedet pääse tunkeutumaan seinän sisään?
 
 
 
RAK 
3.00
2
Onko tuuletusrako avoin koko matkalta?
 
 
 
RAK 
3.00
3
Onko julkisivulaudoitus vahvuudeltaan vähintään 25 mm?
 
 
 
ARK 
2.00
Opastus Tee muistiinpano
Siirry seuraavaan osioon